A  szellemi tulajdon (IP) fejlesztésekor és védelmekor óvatosnak kell lenni a szerződésekkel. Szerződések és a szellemi tulajdon kéz a kézben járnak. A kockázati területek például a munkavállalókkal és a külső vállalkozókkal kotott szerződések, fejlesztési megállapodások, web design megállapodások, licensz szerződések amikor a terméket vagy a szellemi tulajdont kilicenszeljük egy másik cégnek (licenses-out), vagy amikor egy terméket vagy szellemi tulajdont egy másik cégtől licenszeljük (“licenses in”), forgalmazási megállapodások, domain név, védjegy és szabadalmi licenciaszerződések.

Amikor alkalmazottakkal, külső vállalkozókkal, tanácsadókkal, vagy más cégekkel dolgozunk a szellemi tulajdonunk fejlesztésén (például egy külső vállalkozó írja a szoftvert), elengedhetetlen, hogy szerződést kossünk a személlyel vagy vállalkozóval a munka megkezdése előtt.

A szellemi tulajdon legnagyobb gazdasági értéke a licenszelésből származik.

A licenciaszerződések egy írásba foglalt jogi szerződés, amelynek keretében a licencadó, aki a szerzői jog, know-how, szabadalom, szolgáltatási védjegy, védjegy vagy egyéb szellemi tulajdon tulajdonosa, engedélyezi a licenszezonek  az eredeti másolatainak a használatát,  készítését vagy eladását. Az ilyen megállapodások rendszerint korlátozzák a licensz területét vagy hatáskorét, valamint meghatározzák, hogy az licensz kizárólagos vagy nem kizárólagos, és hogy az licenszbe vevő díjat fizet, vagy valamilyen más ellenszolgáltatást ad  cserébe.

Szolgáltatásaink magukban foglalják a teljesség igénye nélkül az alábbi tevékenységeket:

  • Szellemi tulajdoni szerződések és megállapodások
  • Licencszerződések
  • Adatvédelmi szabályzat
  • Jogi tanácsadás.

Kérjük, forduljon hozzánk további információkért.