Magunkról

Dr. pharm, Ph.D., Dr. jur., CPVA

Kroepflné Dr. Wayda Kornélia

Jogász, Amerikai szabadalmi ügyvéd

 

Kornelia WaydaKroepflné Dr. Wayda Kornélia Európában, Magyarországon és az USA-ban tanult jogot, és 2006 óta dolgozik, mint szellemi tulajdonjogi ügyvéd.

Kroepflné Dr. Wayda a Szegedi Tudományegyetemen szerzett gyógyszerészi diplomat 1997-ben és jogászi diplomát 2003-ban. 2002-ben doktorált  Szegedi Tudományegyetemen klinikai orvostudományokból. Bejegyzett ügyvéd Kaliforniában, az Egyesült Államokban, bejegyzett szabadalmi ügyvéd az Amerikai Szabadalmi Hivatalnál, ügyvéd Angliában és Walesben és bejegyzett szabadalmi értékesítő elemző (Certified Patent Valuation Analyst).

Mielőtt Svájcba költözött, Kroepflné Dr. Wayda szellemi tulajdonjogi cégeknek dolgozott szellemi tulajdonjogi ügyvédként Kaliforniában, az USA-ban. Svájcban szabadalmi ügyvédként dolgozott a Nestlénél Veveyben és senior szabadalmi ügyvédként a Bristol-Myers Squibbnél Steinhausenben.

Kroepflné Dr. Wayda szakmai háttere és a tapasztalata a gyógyszerészet, a jog, a biotechnológia, a vegyészet, a genetika, valamint az élelmiszeripar területén van. Fő tevékenységi területe elsősorban a nemzetközi, amerikai és európai szellemi alkotások joga, beleértve globális szabadalmi portfóliók kezelését és tanácsadást szellemi tulajdonjogi , találmányok szabadalmaztathatóságának, szabadalmak érvényességének, megsértésének, szabadalmi stratégia kialakításának és konfliktusok ügyében, valamint amerikai és európai szabadalmi- és védjegybejelentések intézése.

Járatos továbbá szellemi tulajdonjogi megállapodások készítésében, mint például a titkosítási megállapodások, együttműködési- és licencszerződések.

Nyelvismeret: angol, német és magyar.