J.D., Pharm.D., Ph.D.
Jogász, Szabadalmi ügyvéd

Dr. Wayda Kornélia Európában, Magyarországon és az USA-ban tanult jogot, és 2006 óta dolgozik, mint szellemi tulajdonjogi ügyvéd.

Dr. Wayda a Szegedi Tudományegyetemen szerzett gyógyszerészi diplomát 1997-ben és jogászi diplomát 2003-ban. 2002-ben doktorált  Szegedi Tudományegyetemen klinikai orvostudományokból. Bejegyzett ügyvéd Kaliforniában, az Egyesült Államokban, bejegyzett szabadalmi ügyvéd az Amerikai Szabadalmi Hivatalnál és ügyvéd Angliában és Walesben.

Mielőtt Svájcba költözött, Dr. Wayda szellemi tulajdonjogi cégeknek dolgozott szellemi tulajdonjogi ügyvédként Kaliforniában, az USA-ban. Svájcban szabadalmi ügyvédként dolgozott a Nestlénél Veveyben és senior szabadalmi ügyvédként a Bristol-Myers Squibbnél Steinhausenben.

Dr. Wayda szakmai háttere és a tapasztalata a gyógyszerészet, a jog, a biotechnológia, a vegyészet, a genetika, valamint az élelmiszeripar területén van. Fő tevékenységi területe elsősorban a nemzetközi, amerikai és európai szellemi alkotások joga, beleértve globális szabadalmi portfóliók kezelését és tanácsadást szellemi tulajdonjogi , találmányok szabadalmaztathatóságának, szabadalmak érvényességének, megsértésének, szabadalmi stratégia kialakításának és konfliktusok ügyében, valamint amerikai és európai szabadalmi- és védjegybejelentések intézése.

Járatos továbbá szellemi tulajdonjogi megállapodások készítésében, mint például a titkosítási megállapodások, együttműködési- és licencszerződések.

Nyelvismeret: angol, német és magyar.